Zapraszamy do udziału w bezpłatnych szkoleń e-learningowych w ramach projektu Mazowiecka Kuźnia Smaków.

Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” zaprasza do udziału w bezpłatnych szkoleniach e-learningowych przygotowanych w ramach projektu „Mazowiecka Kuźnia Smaków. Promocja dziedzictwa kulinarnego obszaru Południowego Mazowsza, wpływająca na rozwój produktów tradycyjnych i regionalnych” które związane są z tematyką: Rola produktów tradycyjnych w rozwoju obszarów wiejskich, Produkty tradycyjne i lokalne w systemach żywności wysokiej jakości, Marketing i budowa silnej marki produktów tradycyjnych, Papryka Przytycka, Wykorzystanie dziedzictwa kulinarnego w turystyce wiejskiej i agroturystyce. Dla 5 najaktywniejszych uczestników szkoleń przewidziano atrakcyjne nagrody rzeczowe (sprzęt RTV/AGD).

W ramach szkoleń będą mogli Państwo zdobyć wiedzę w zakresie związanym z możliwością budowy silnej marki produktów regionalnych, lokalnych i tradycyjnych. Pokażemy możliwości zakładania działalności polegających na produkcji i przetwórstwie produktów regionalnych w oparciu o zdrową żywność, która dziś cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Pokażemy w jaki sposób skutecznie promować markę swojego produkty. Projekt jak i oferowane w nim szkolenia proponują realizację działań związanych z rozwojem i aktywizacją rolników i producentów wytwarzających już "regionalne speciały" jak również osób które daną tematyką się nie zajmują, a chciałyby w ten sposób rozwijać swoją drogę zawodową. Może być to dla nich duża szansa rozwoju.

Formularz zgłoszeniowy do szkoleń dostępny jest pod adresem: http://elearning-szkolenia.eu/formularz7/index.html

Szkolenia realizowane są w ramach projektu „Kuźnia Smaków. Promocja dziedzictwa kulinarnego obszaru Południowego Mazowsza, wpływająca na rozwój produktów tradycyjnych i regionalnych” realizowanych przez Stowarzyszenie „Razem dla Radomki” w ramach działania Planu Operacyjnego Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich ze środków Unii Europejskiej w ramach Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020”. Inicjatywa ta oferuje szereg specjalistycznych zajęć szkoleniowych, warsztatów i szkoleń e-learningowych związanych z budowaniem silnej marki produktów tradycyjnych, regionalnych, producentów branży spożywczej, jak również z rozwojem mieszkańców obszarów wiejskich, którzy chcieliby podjąć działalność pozarolniczą związaną z produkcją zdrowej żywości.